20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ai o baie mică? Iată cum să o amenajezi cu stil
Ai o baie mică? Iată cum să o amenajezi cu stil

O baie mică poate arăta la fel bine precum una de dimensiuni generoasă, dacă faci alegerile corecte în amenajarea ei. Spaţiile mici impun anumite reguli de amenajare, precum folosirea pereţilor pentru extra spaţiu de depozitare sau utilizarea culorilor deschise pentru a da impresia de spaţiu generos. Din fericire, există o mulţime de soluţii uşor de pus în practică ca să decorezi o baie mică cu bun-gust, indiferent de buget.

Află de mai jos cum poţi amenaja cu stil o baie mică:

Instalează mobilier de baie suspendat

Mobilierul de baie suspendat poate fi cea mai bună alegere când amenajezi o baie mică, mai ales dacă vrei să economiseşti spaţiu util. Acesta te va ajuta să câştigi spaţiu pentru alte obiecte, precum accesoriile. Optează pentru un model adecvat nevoilor tale, care să îţi ofere şi spaţiu de depozitare. Dulapurile de baie suspendate sau rafturile îţi vor fi de folos ca să aşezi produse de îngrijire sau prosoape.

Încearcă un duş walk-in

Duşul walk-in este o soluţie minunată pentru băile de dimensiuni mici. Acesta se poate adapta indiferent de dimensiunile băii şi ocupa mai puţin spaţiu comparativ cu o cadă sau o cabină de duş. Mai mult, un astfel de dus este perfect dacă vrei un design modern sau minimalist şi se poate personaliza în zeci, sute de feluri.

Foloseşte oglinzi

Oglinzile sunt un accesoriu must-have pentru baie, însă într-o încăpere de dimensiuni mici acestea joacă şi un alt rol, acela de a crea impresia de spaţiu. Oglinzile te pot ajuta să faci încăperea să pară mai mare, iar în baie îţi vor fi de mare folos când te aranjezi. Alege cel puţin o oglindă pentru baia ta, pe care să o aşezi deasupra chiuvetei sau pe un perete lateral.

Nu uita de accesorii

Nu doar mobilerul de baie şi obiectele sanitare sunt esenţiale în amenajatre, ci şi accesoriile. Cu ajutorul lor poţi să obţii o atmosferă primitoare şi confortabilă, chiar şi într-o baie mică. Optează pentru câteva accesorii de bază, precum covoraşul, rafturile suspendate, săpunierele sau paharele. Contează foarte mult să nu optezi pentru prea multe accesorii, ca să nu aglomerezi spaţiul.

Mergi pe culori deschise

Culorile deschise sunt perfecte pentru a crea impresia de spaţiu, dar şi pentru a obţine un design cozy şi modern. Dacă ai ocazia, optează pentru culori deschise, precum nuanţele de lila, bej, alb sau roz pal. Desigur, poţi condimenta amenajarea cu câteva inserţii de culori vii, de la albastru şi până la oranj sau verde închis.

Nu te feri de imprimeuri

Imprimeurile alese cu atenţie te ajută să dai personalitate camerelor, iar baia nu face excepţie. Pentru o baie mică, ai nevoie de imprimeuri care să nu fie foarte încărcate, ca să nu transforme încăperea într-una sufocantă. Axează-te mai degrabă pe imprimeuri delicate, inspirate de ocean, natură sau păsări. Poţi opta pentru un perete pe care să aplici tapet cu imprimeuri diverse sau pentru accesorii cu astfel de imprimeuri.

Achiziţionează un taburet de lemn

Un scăunel sau un taburet de lemn este o adiţie grozavă într-o baie mică. Poate juca un rol decorativ, însă este util şi pentru depozitare. Spre exemplu, un astfel de scaun sau taburet într-un duş walk-in completează perfect o amenajare modernă, însă îţi este şi util pentru a depozita un prosop, un gel de dus sau un şampon. Unde mai pui că te poţi aşeza pe el dacă simţi nevoia.

Aplică cuiere cu autoadeziv

Cuierele cu autoadeziv sunt perfecte pentru băile mici. Nu ocupă mult spaţiu, au preţuri prietenoase şi te ajută să păstrezi la îndemână prosoapele sau halatele. Într-o baie de mici dimensiuni, evita să instalezi prea multe suporturi pentru prosoape, deoarece pot ocupa mult spaţiu. Cuierele cu autoadeziv sunt cea mai bună variantă ca să ai un design plăcut şi o cameră mai aerisita. În plus, le poţi aplica chiar tu, fără să ai nevoie de bormaşina şi fără să faci mizerie în cameră.

Montează rafturi suspendate

Dacă simţi nevoia de extra spaţiu de depozitare şi mobilierul pentru baie nu e suficient, montează şi câteva rafturi suspendate. Nu consuma spaţiu preţios şi sunt ideale pentru produse de beauty, accesorii sau prosoape. Mai mult, rafturile suspendate se găsesc uşor, într-o mulţime de magazine de mobila sau bricolaj, dar şi online.

Optează pentru o chiuvetă de dimensiuni mici

O chiuvetă de baie mică te ajută să câştigi spaţiu, dar şi să obţii o amenajare modernă. Montează o chiuvetă de dimensiuni reduse pe blat, iar spaţiul din jurul chiuvetei îl vei putea folosi pentru a pune săpuniere, produse de îngrijire sau chiar prosoape, în funcţie de mărimea blatului.

Găseşte-ţi inspiraţia în ideile de mai sus ca să amenajezi cu stil o baie de dimensiuni mici. Foloseşte culori deschise, montează rafturi suspendate, ia în considerare varianta unui duş walk-in şi foloseşte accesoriile cu măsură.


Articole înrudite