03 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum alegi un VPS de calitate  - Cele 8 caracteristici esentiale ale unui furnizor
Cum alegi un VPS de calitate - Cele 8 caracteristici esentiale ale unui furnizor

Alegerea furnizorului potrivit de gazduire VPS potrivit ar trebui sa se bazeze pe performanta, usurinta in utilizare, asistenta si alti cativa factori importanti. Acordati atentie acestor lucruri  iar administrarea va fi mult mai simpla pentru dvs., asigurandu-va ca aveti parte de un VPS stabil.

Caracteristici esentiale ale unui furnizor de gazduire VPS

Cand vine vorba de gazduire VPS si alegerea unui VPS bun, exista o serie de factori pe care ii puteti lua in calcul. Combinate, aceste caracteristici va ofera o idee cat de potrivita este solutia pentru dvs. Acestea includ:

1. Timpul de functionare al serverului

Timpul de functionare al serverului (uptime) este masura fiabilitatii pentru gazduirea VPS. In mod normal, este prezentat sau evaluat ca procent. De exemplu, la HostX, se garanteaza un uptime de 99,9% pentru serverele VPS Linux sau Windows. Daca uptime-ul unui website este de 90%, inseamna ca website-ul nu a fost online pentru 36,5 zile (din totalul de 365).

2. Viteza

Viteza serverului web nu este aceeasi cu viteza paginii web. Prima este o evaluare a timpului necesar pentru ca serverul dvs. de gazduire web sa raspunda la o interogare. Este un indicator al calitatii serviciului pe care il ofera un serviciu de gazduire web.

3. Cu sau fara administrare

Gazduirea VPS necesita cunostinte tehnice. Din acest motiv, furnizorii de gazduire web mai buni va vor oferi o gama de planuri VPS  cu administrare inclusa sau cu acces root. Pentru cei care doresc sa se concentreze mai mult pe construirea si cresterea site-urilor web, gazduirea VPS administrata este o solutie mai buna.

4. Pret

In general, costurile au scazut in ceea ce priveste tehnologia. Totusi, in cazul gazduirii web, trebuie sa va concentrati mai putin pe costul real al serviciului. In schimb, o analiza cost-beneficiu se va dovedi mult mai benefica.

5. Suport clienti

Poate cel mai important punct cand vine vorba de gazduire VPS este serviciul pentru clienti.  Acolo unde este posibil, luati legatura cu echipa de asistenta inainte de a lua o decizie finala in privinta unui serviciu.

6. Backup

Pentru a fi in siguranta, este bine sa aveti un backup al proiectului dvs. online.

Incercati sa aflati cat de des sunt efectuate copiile de rezerva, cat de lunga este perioada de pastrare a datelor, cat de simplu este sa restaurati datele dintr-o copie de rezerva, daca este automatizata, etc.

7. Securitate

Chiar daca gazduirea VPS este in general mai sigura decat gazduirea partajata, exista unele diferente intre furnizorii de gazduire VPS. Un aspect important este platforma de virtualizare - in general KVM este considerata cea mai stabila si sigura.

Propietarii de website-uri ar trebui sa aleaga un partener puternic pentru nevoile lor de gazduire web. Alegerea unui furnizor de servicii VPS slab poate duce la repercusiuni grave in continuare. Intocmiti o lista cu caracteristicile cele mai importante pentru dvs. apoi alegeti acel furnizor care indeplineste cat mai multe dintre cerintele dvs. Costul nu este totul iar alegerea unui furnizor nepotrivit poate duce la cresterea perioadei de remediere a problemelor in viitor.

Articole înrudite