18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)
100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 13 noiembrie 2023, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu (foto jos ).
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal - Argint; Valoare nominală - 10 lei; Titlu - 999‰; Formă - rotundă; Diametru - 37 mm; Greutate - 31,103 g; Cant - zimţat; Calitate - proof.
Aversul monedei redă un microfon de studio de radio şi o carte, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul, numele şi anii între care a trăit Monica Lovinescu ,,1923” şi ,,2008”, reprezentaţi în jurul unui element de design ce simbolizează activitatea de om de radio şi scriitor al acesteia.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Monicăi Lovinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica, potrivit BNR.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite