09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aplicaţia Ghişeul.ro a fost lansată pe iOS şi pe Android
Aplicaţia Ghişeul.ro a fost lansată pe iOS şi pe Android

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat, în luna ianuarie, aplicaţia pentru mobil Ghiseul.ro, atât pentru telefoane cu sistem de operare iOS, cât şi pentru cele cu sistem de operare Android. Autorităţile au transmis că se pot plăti peste 400 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite.

Serviciile au comision 0. În curând se va adăuga o funcţionalitate importantă: eliberarea online a cazierului judiciar, a spus ministrul Cercetării.

"Cred că orice român care va descărca aplicaţia va descoperi că e mult mai uşor să plăteşti din câteva click-uri taxe şi impozite locale, amenzi. Peste 400 de tipuri de plăţi se fac prin această aplicaţie, fără comision", a afirmat, joi, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

Ministrul a explicat că "ghişeul.ro" are în prezent 1,5 milioane de utilizatori, fiind efectuate anul trecut peste 3,7 milioane de plăţi prin această platformă.

Autoritatea pentru Digitalizarea României are rolul de a susţine mentenanţa sistemului, iar primăriile îşi plătesc costurile pentru interconectare la platformă. Ministrul a precizat că 98% dintre municipii se regăsesc pe ghişeul.ro, doar o treime dintre comune fiind interconectate la această platformă.

La aplicaţia ghişeul.ro, utilizatorul are posibilitatea să se autentifice şi prin recunoaştere facială.

Printre plăţile care se pot efectua, ministrul a menţionat taxele şi impozitele locale, obligaţiile ANAF, amenzile, taxele de admitere la ASE, taxele de timbru pentru unele tribunale.

Ministrul Burduja a mai anunţat că în următoarele zile vor fi finalizate demersurile pentru eliberarea online a cazierului judiciar în format digital, urmând să fie disponibilă iniţial pe platforma web şi ulterior pe aplicaţie.

Aplicaţia poate fi descărcată:
AICI – Google Play
AICI – App Store

Articole înrudite