BNR lansează o monedă din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan (FOTO) Recomandat

Vineri, 27 Mai 2022 12:06
Publicat în Economie

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 30 mai 2022, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan. Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal: Argint; Valoare nominală: 10 lei; Titlu: 999‰; Formă: rotundă; Diametru: 37 mm; Greutate: 31,103 g; Cant: zimţat; Calitate: proof. Aversul monedei redă o imagine a ruinelor oraşului antic Histria şi inscripţia „HISTRIA”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Pârvan şi anii între care acesta a trăit „1882” şi „1927” - VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 465,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica, precizează BNR.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu