13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce spune Marius Budăi, ministrul Muncii, despre o nouă lege a pensiilor în România
Ce spune Marius Budăi, ministrul Muncii, despre o nouă lege a pensiilor în România

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut declaraţii despre eventualitatea punerii în aplicare a unei noi legi a pensiilor, în cadrul unui interviu acordat DC News.
"Dacă discutăm despre o nouă lege a pensiilor, eu ştiu perfect ce am scris în programul de guvernare, pentru că am condus acel grup de negociere. Acolo scrie de eventual o îmbunătăţire a legii 127, de stabilirea unui nou calendar de aplicare a legii 127, dar şi dacă prin acel acord, consultanţă de asistenţă tehnică cu Banca Mondială, asumat de fostul guvern în PNRR se vor găsi chestiuni până la urmă de îmbunătăţi, ştiţi cum e, orice lucru e perfectibil şi e foarte bine să fie aşa.

«Trebuie să ne asumăm implementarea legii»

Dacă nu, trebuie să ne asumăm implementarea legii, pentru că acea lege este făcută de specialişti. Este o lege făcută în timpul guvernării PSD, votată şi susţinută în Parlament de guvernarea PSD, promulgată de domnul preşedinte. Însă – şi au spus-o de mai multe ori atât Olguţa Vasilescu cât şi Marcel Ciolacu, cât şi subsemnatul: această lege este o lege care a fost lucrată împreună cu specialiştii din Casele de Pensii – şi vă vorbeşte un fost şef al Casei de Pensii Botoşani – din fiecare Casă teritorială din fiecare judeţ al ţării, directorii de la acea vreme au trimis la Bucureşti cei mai buni specialişti să lucreze în acea comisie de redactare a legii.

«Legea rezolvă inechităţile din sistem»

Noi, PSD, când am început să lucrăm la această lege aveam asumat în programul de guvernare din 2016 de exemplu dublarea valorii punctului de pensie. Atunci, specialiştii ne-au atras atenţia şi ne-au rugat că totuşi, dacă vrem să facem ceva bun, să facem şi o lege care să rezolve inechităţile din sistem. Şi acest lucru s-a întâmplat. Legea rezolvă inechităţile din sistem şi nu o spune doar PSD sau Marius Budăi, o spun şi foarte mulţi specialişti. Aţi văzut în dezbaterile publice televizate că sunt şi alţi oameni din sindicate care spun că este o lege foarte bună şi că, practic, locul acelei legi nu era în PNRR, nu aveau de ce să fie trecute nici legea salarizării, nici legea sistemului public de pensii în PNRR. Dar dacă a fost asumat de către Guvernul României, noi trebuie să îndeplinim angajamentele, indiferent de guvernul care a fost", a explicat Marius Budăi.


Articole înrudite