17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Depunerea anuală a declaraţiei privind beneficiarii reali, aproape eliminată
Depunerea anuală a declaraţiei privind beneficiarii reali, aproape eliminată

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că, urmare a modificării Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin Legea nr. 315/2021:
- persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului NU mai au obligaţia depunerii anuale a  declaraţiei privind beneficiarii reali;
- au obligaţia depunerii anuale a declaraţiei privind beneficiarii reali, DOAR persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului care au în structura acţionariatului entităţi înmatriculate/înregistrate şi/sau care au sediul fiscal în jurisdicţii necooperante din punct de vedere fiscal şi/sau în jurisdicţii cu grad înalt de risc de spălare a banilor şi/sau finanţare a terorismului şi/sau în jurisdicţii aflate sub monitorizarea organismelor internaţionale relevante pentru risc de spălare a banilor/finanţare a terorismului.
Potrivit art. 56 alin. (8) din Legea nr. 129/2019, modificată şi completată prin Legea nr. 315/2021, Oficiul asigură publicarea pe pagina sa de internet a listelor actualizate ale jurisdicţiilor prevăzute la alin. (13), elaborate de organismele internaţionale abilitate - http://www.onpcsb.ro/link-uri-utile-onpcsb , se arată într-un comunicat al registrului Comerţului.


Articole înrudite