29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Distrigaz Sud Reţele a investit 555 milioane de lei în anul 2022
Distrigaz Sud Reţele a investit 555 milioane de lei în anul 2022

În ciuda unui context de piaţă dificil, Distrigaz Sud Reţele a realizat în anul 2022 investiţii totale în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în valoare de 555 milioane de lei pentru a răspunde celor două obiective majore ale companiei: exploatarea în siguranţă a sistemului de distribuţie şi dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale. Acestea au fost direcţionate prioritar în modernizarea sistemului de distribuţie prin înlocuirea conductelor din oţel cu cele din polietilenă (cu parametri tehnici superiori şi o durată de viaţă mai mare) şi în extinderea acestuia prin racordarea de noi clienţi.
"Fiind preocupată în permanenţă de exploatarea în siguranţă a sistemului de distribuţie a gazelor naturale, compania a alocat, anul trecut, un buget de circa 220 milioane de lei pentru înlocuirea a 120 km de conducte şi branşamente, a 12.000 posturi de reglare-măsurare şi a 250.000 contoare de gaze naturale, continuând astfel efortul susţinut, din ultimii ani, de modernizare a reţelei de distribuţie. Planurile de investiţii anuale ale companiei, coroborate cu achiziţionarea şi utilizarea unor echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie pentru derularea activităţii operaţionale, au condus, în decursul a 10 ani, la o reducere semnificativă, de circa 25%, a cantităţilor de gaze naturale destinate consumului tehnologic precum şi la diminuarea emisiilor de metan echivalente.
Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor clienţilor care au solicitat racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, compania a mobilizat resurse financiare importante, alocând 335 milioane de lei (reprezentând 60% din bugetul total de investiţii) pentru lucrările de extindere şi racordare ale acestora. Pentru cei 85.000 de clienţi noi conectaţi la reţea, au fost puşi în funcţiune 430 de km de conducte şi realizate 28.000 de branşamente noi.
De asemenea, compania a pus accent pe digitalizarea serviciilor oferite clienţilor săi, compania fiind primul operator de distribuţie a gazelor naturale care a implementat eportalDGSR, un portal electronic prin intermediul căruia pot fi accesate o serie de funcţionalităţi online, disponibil la adresa https://racordaresd.distrigazsud-retele.ro/. Astfel, clienţii pot depune online cererea de racordare la sistemul de distribuţie şi documentele aferente procesului, adăuga locul de consum şi transmite indexul de gaze naturale, accesa informaţii referitoare la data următoarei verificări/revizii a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale şi istoricul de consum. Prin intermediul acestui serviciu digital, în anul 2022, au fost depuse 82% din totalul cererilor de racordare, 95% din totalul cererilor de punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale şi 50% din totalul cererilor de avize.
Distrigaz Sud Reţele va continua şi în anul 2023 efortul investiţional în vederea modernizării infrastructurii de gaze naturale pentru a menţine standardul ridicat în ceea ce priveşte exploatarea în condiţii de siguranţă a sistemului de distribuţie pe care îl operează", potrivit unui comunicat al Distrigaz Sud Reţele.
Distrigaz Sud Reţele este lider în distribuţia de gaze naturale în România, cu o expertiză de peste 47 de ani în acest domeniu, având peste 2 milioane de clienţi, circa 22.600 km reţea şi 2.767 de angajaţi. Distrigaz Sud Reţele operează reţeaua de distribuţie de gaze naturale în 1.358 de localităţi, pe raza a 20 judeţe din sudul şi centrul României: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Teleorman şi în Municipiul Bucureşti.


Articole înrudite