24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ericsson caută, în România, un teren pentru construcţia unei fabrici de sisteme radiante 5G
Ericsson caută, în România, un teren pentru construcţia unei fabrici de sisteme radiante 5G

Ericsson intenţionează construcţia unei fabrici de dispozitive 5G în România. Aceasta va fi prima unitate de producţie dezvoltată de la zero pe piaţa locală de grupul suedez care esteunul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii de comunicaţii din lume, informează profit.ro.
Ericsson a cumpărat în 2019 divizia de antene şi filtre pentru reţele mobile a Kathrein, care deţinea la Timişoara una dintre cele mai importante baze de producţie ale companiei germane şi cea mai mare fabrică de antene din România. Este vorba despre o fabrică cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi localizată în sudul Timişoarei şi o fabrică de 5.000 de metri pătraţi amplasat în cadrul VGP Park de lângă Timişoara în care lucrau peste 2.200 de angajaţi.
Acum, Ericsson caută pe piaţa imobiliară soluţii de tip „Build-to-Suite“ pentru un spaţiu de circa 30.000 de metri pătraţi necesar unei noi fabrici de sisteme radiante pe tehnologie 5G.
Contactaţi de Profit.ro, reprezentanţii Ericsson nu au răspuns până la publicarea articolului. Suedezii au obţinut, în aprilie, avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru a furniza echipamente şi programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes naţional, precum şi în reţelele 5G din România.


Articole înrudite