20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ghid beauty 2024 publicat de ANAF
Ghid beauty 2024 publicat de ANAF

ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală, pe portalul instituţiei, www.anaf.ro, la rubrica Asistenţă contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente şi alte materiale informative.
Ghidul realizat de specialiştii ANAF se adresează tuturor persoanelor fizice care obţin sau intenţionează să obţină în anul 2024 venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere.
Aceste venituri reprezintă venituri impozabile şi, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activităţi independente.
Plata impozitului se efectuează la bugetul de stat până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.
Ca modalităţi de efectuare a plăţilor către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, amintim:
- cu cardul bancar sau numerar la casieriile Trezoreiei Statului pe raza cărora contribuabilii/plătitorii îşi au domiciliul fiscal;
- prin virament bancar;
- cu mandat poştal, prin intermediul oficiilor poştale.
Informaţii suplimentare privind modalităţile de efectuare a plăţilor se regăsesc în Broşura privind modalităţile de efectuare a plăţilor către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Contribuabilii care au realizat venituri din servicii de înfrumuseţare în anul 2023 pot consulta Broşura privind Declaraţia Unică (Formularul 212), publicată în aceeaşi secţiune (link aici).
Totodată, contribuabilii pot obţine informaţii suplimentare accesând portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistenţă contribuabilil – Contact-center, la numărul de telefon: 031.403.91.60 sau la structurile de asistenţă pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi.

Citeşte şi Ghid chirii 2024 publicat de ANAF


Articole înrudite