20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preot: «Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate, să facă şi ele 3-4 luni de puşcărie!» (VIDEO)
Preot: «Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate, să facă şi ele 3-4 luni de puşcărie!» (VIDEO)

Părintele Nicolae Tănase (foto) de la Valea Plopului a conferenţiat la Constanţa marţi, 16 aprilie 2024, în cadrul unui eveniment organizat de ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români) – Filiala Constanţa şi Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Constanţa. În cadrul conferinţei, preotul a vorbit despre „vinovăţia” fetelor care cad pradă unor agresori sexuali, notează site-ul local Dobrogea Live.

Discuţia a plecat de la viaţa Sfintei Mariei Egipteanca, care la 12 ani şi-a părăsit părinţii şi timp de 17 ani a trăit în desfrânare. „Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face 6 ani de puşcărie, să facă şi ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum de ea. S-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri…”, a declarat părintele Nicolae Tănase (video jos).

ASCOR Constanţa scrie pe pagina oficială de Facebook că evenimentul organizat de ei a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Conform doxologia.ro, preotul Nicolae Tănase a ridicat o biserică în plin comunism şi a consolidat comunitatea de credincioşi. Apoi, după Revoluţia din 1989, părintele Nicolae a început să predice pentru viaţă, vorbind deschis despre avorturi şi despre păcatul unor astfel de crime. Conştient de faptul că unele tinere nu-şi permiteau un copil din motive socio-economice, a înfiinţat, în 1994, Asociaţia Pro Vita. Această asociaţie a primit în grija ei, pentru un timp sau definitiv, copiii salvaţi de la avort, dar şi orfani şi copii ai străzii. *sursa imagini: ASCOR Constanţa


Articole înrudite