09 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În ce stadiu se află restructurarea GFG Alliance din care face parte şi fostul Sidex Galaţi
În ce stadiu se află restructurarea GFG Alliance din care face parte şi fostul Sidex Galaţi

Comitetul de Restructurare şi Transformare (RTC) al LIBERTY Steel a raportat ieri, 07 martie 2022, evoluţia înregistrată de  GFG Alliance.
Jeffrey Kabel, Chief Transformation Officer, a declarat: "Suntem încântaţi să anunţăm că am obţinut rezultate bune în negocierile cu creditorii, inclusiv cu HMRC în Marea Britanie. Ne-am angajat să rambursăm toţi creditorii şi acesta este un pas important pentru a asigura restructurarea şi obţinerea unei refinanţări pe termen lung. Companiile noastre globale principale au continuat să genereze randamente puternice şi să atingă niveluri record de producţie, în ciuda costurilor de energie ridicate cu care se confruntă industriile energo-intensive din Marea Britanie şi Europa. Vom continua să progresăm în eforturile noastre de reorientare şi refinanţare pe termen lung a operaţiunilor noastre".

Principalele acţiuni întreprinse de RTC în Europa au fost:
- În Marea Britanie, în urma discuţiilor pozitive cu HMRC, petiţiile de lichidare au fost retrase. În paralel, continuă discuţiile constructive cu creditorii existenţi pentru rambursarea datoriilor şi cu noi creditori privind refinanţarea pe termen mai lung a afacerii.
- După alocarea, în octombrie, a 50 de milioane de lire sterline, finanţate de acţionar,  pentru reluarea operaţiunilor LIBERTY Steel UK, o nouă injecţie semnificativă din partea acţionarului a permis reluarea producţiei de oţel în operaţiunile din Marea Britanie: High Value Manufacturing, Narrow Strip, Engineering Bar şi Merchant Bar. Operaţiunile de producţie, care se vor extinde în martie şi aprilie, vor permite LIBERTY Steel UK să livreze oţel clienţilor şi să îşi menţină poziţia pe piaţă.
- LIBERTY Galaţi a alocat 5,5 milioane de euro în consolidarea liniei de producţie de rulouri laminate la cald, pentru a creşte productivitatea Laminorului de Benzi la Cald şi a-i îmbunătăţi performanţa de mediu.
- LIBERTY Ostrava (Republica Cehă) a început un program amplu, derulat pe doi ani, de îmbunătăţiri la Laminorul de Benzi la Cald Steckel, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro. Acest proiect va consolida fiabilitatea liniei şi calitatea produselor, crescând în acelaşi timp capacitatea de producţie la peste 1 milion de tone de tablă anual. De asemenea, unitatea de produse tubulare de la Ostrava doreşte să angajeze în acest an peste 100 de noi muncitori calificaţi, pentru a-şi susţine eforturile de a creşte producţia de ţevi fără sudură destinate pieţelor ţevi de foraj şi transport petrolier din SUA.

Ca răspuns la progresul înregistrat de RTC, Sanjeev Gupta, Preşedinte Executiv GFG Alliance, a afirmat: "În contextul evoluţiei iniţiativelor de refinanţare şi performanţelor bune ale companiilor noastre, acest an va fi decisiv pentru organizaţia noastră, pe măsură ce implementăm planul nostru de transformare. Odată cu programele de restructurare şi de refinanţare care progresează în mod favorabil, realizăm o serie de îmbunătăţiri operaţionale pentru a creşte performanţa companiilor din Grup, pe fondul unei cereri solide pentru produsele noastre".

GFG Alliance este un grup de companii şi investiţii globale deţinute de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali de bază - LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminum Group şi SIMEC Energy Group - independente. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi, în 10 ţări şi are venituri de 20 de miliarde USD. GFG Alliance este un lider în industria durabilă, cu misiunea de a deveni carbon neutru până în 2030 (CN30).

Articole înrudite