Legislativul României a devenit membru al Adunării Parlamentare a Mediteranei

 
Marți, 28 Februarie 2017 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, la cea de a 11-a sesiune plenară a APM, care s-a desfăşurat în perioada 22 - 24 februarie, la Porto.
Potrivit unui comunicat remis de Camera Deputaţilor, Legislativul român participă ca membru asociat la această organizaţie din anul 2008.
"Statutul de membru plin conferă dreptul de a participa cu o delegaţie formată din cinci parlamentari, dreptul de a lua cuvântul şi de a vota în cadrul sesiunilor plenare şi al comisiilor permanente, precum şi de a fi reprezentaţi în Biroul APM", se arată în comunicat.
În discursul rostit în plenul Adunării cu această ocazie, deputatul social-democrat Florin Iordache, şeful delegaţiei Parlamentului României la APM, a subliniat că, din poziţia de membru deplin, legislativul român poate contribui şi mai mult la dezbaterile din cadrul organizaţiei.
"Suntem parteneri ai Consiliului Europei şi suntem membri ai UE şi ai NATO. Economia noastră este în creştere rapidă, iar cetăţenii se bucură de un standard de viaţă mai bun. Suntem conştienţi de faptul că, pentru a păstra aceste realizări importante, avem nevoie de parteneri puternici şi o regiune extinsă prosperă, sigură şi democratică. În acest sens, sprijinim dialogul ţărilor din Europa şi din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe alţii, de a învăţa unii de la ceilalţi şi de a se ajuta reciproc. Noi credem că APM oferă un cadru excelent din această privinţă", a declarat Iordache, citat în comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu