LIBERTY Steel Group numeşte un director executiv pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat Recomandat

 
Vineri, 22 Mai 2020 13:21
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul LIBERTY Steel a anunţat numirea lui Paramjit Kahlon în funcţia de Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat. Acest rol, nou creat, va reuni toate unităţile LIBERTY cu flux primar de producere a oţelului şi cele de minerit integrat într-o structură globală, pentru a crea sinergii şi a întări eficienţa operaţională.

Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanţi specialişti din industria siderurgică mondială. El a ocupat funcţii de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008 - 2019, inclusiv cea de Director Tehnic, Director de Operaţiuni şi - mai recent - de Director General pentru Comunitatea Statelor Independente din fostul bloc sovietic (C.S.I.) şi Orientul Mijlociu.

Comentând numirea, Sanjeev Gupta,  Preşedintele Executiv, a declarat: „Sunt încântat să anunţ numirea lui Paramjit Kahlon în funcţia de Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat. Paramjit este unul dintre cei mai buni executivi din lume din industria noastră, a cărui experienţă va fi de nepreţuit pe măsură ce ne vom pune în aplicare strategia globală, vom genera sinergii în cadrul Grupului şi vom atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030.”.

Paramjit va supraveghea toate operaţiunile unităţilor care au fluxuri primare de producere a oţelului şi cele miniere integrate din cadrul Grupul LIBERTY Steel de la Galaţi – România, Ostrava - Republica Cehă, Whyalla şi Tahmoor - Australia. 

Atenţia sa imediată se va îndrepta spre abordarea crizei COVID -19 şi apoi spre asigurarea unor operaţiuni stabile, pe termen lung, prin investiţii în tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi cele privind utilizarea hidrogenului, a fierului redus direct şi a cuptoarelor cu descărcare în arc electric.

Paramjit Kahlon, Directorul General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group a declarat: „Sunt extrem de mulţumit şi încântat să mă alătur Grupului LIBERTY Steel într-un moment atât de important în dezvoltarea sa ca jucător pe piaţa globală a oţelului. Aştept cu nerăbdare  colaborarea cu Sanjeev şi echipa sa în gestionarea actuală a crizei COVID - 19 şi începutul “călătoriei”  noastre pentru a realiza viziunea unică a LIBERTY Steel Group, de a deveni neutri de carbon până în 2030.". 

Grupul LIBERTY Steel este al 8-lea cel mai mare producător de oţel în afara Chinei, cu o capacitate de 18 milioane de tone de produse din oţel. Are 30.000 de angajaţi din 10 ţări şi este organizat în trei divizii: LIBERTY Siderurgie Primară şi Minerit Integrat, LIBERTY GREENSTEEL şi LIBERTY Steel Synergies.

 

În aprilie 2020, LIBERTY Steel Group a anunţat constituirea unui Consiliu de Administraţie, care include directori executivi şi independenţi, neexecutivi. La finalul acestui an, Grupul LIBERTY Steel Group va publica primul set consolidat de evidenţe contabile pentru anul financiar care se încheie în martie 2020.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu