Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie Recomandat

Joi, 18 Noiembrie 2021 14:06
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 18 noiembrie - 10 decembrie 2021, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi B.R.D. - Groupe Sociéte Générale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 4,00% şi respectiv de 4,60%, iar cele în euro au scadenţă de 5 ani şi dobândă anuală de 1,80%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

"Ministerul Finanţelor continuă emiterea titlurilor de stat destinate populaţiei prin Programul FIDELIS. Titlurile de stat dedicate populaţiei, atât în lei cât şi în euro, vor continua să capteze interesul românilor care caută investiţii profitabile garantate de statul român. Trebuie menţionate profesionalismul şi experienţa partenerilor noştri în acest Program. Acestea continuă să fie piloni importanţi pentru promovarea emisiunilor derulate prin mecanismul Bursei de Valori Bucureşti", a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Informaţii privind termenii şi condiţiile financiare aferente emisiunii în cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finanţelor (www.mfinante.gov.ro) şi instituţiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro;  www.brd.ro/mfp; www.bvb.ro), informează Ministerul Finanţelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu