24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Muncii: Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar
Ministrul Muncii: Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar

Prin noua lege a salarizării dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi una variabilă, a arătat joi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-o întâlnire cu sindicatele reprezentative din domeniul administraţiei publice locale.
Ministrul de resort a subliniat, încă o dată, că este nevoie de o administraţie eficientă, orientată către cetăţean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanţa reprezintă un obiectiv esenţial, potrivit unui comunicat al instituţiei. Bucura-Oprescu a arătat că se doreşte o lege a salarizării bazată pe echitate.
"Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale cât şi pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă", a completat ministrul Muncii.
Reprezentanţii sindicatelor s-au arătat interesaţi să contribuie la elaborarea unei legislaţii care să aducă stabilitate şi predictibilitate, se precizează în documentul citat, notează Agerpres.


Articole înrudite