OMV Petrom: Consumul de carburanţi va scădea cu 10% în acest an şi nu-şi va reveni mai devreme de 2022

Marți, 11 August 2020 12:06
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consumul de carburanţi va scădea în acest an cu 10%, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar cererea nu va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie mai devreme de anul 2022, a afirmat, recent, Radu Caprău, directorul de Downstream Oil al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.
"În trimestrul al doilea, cererea de produse petroliere a fost puternic afectată, ceea ce se va reflecta în scăderi pe tot anul, chiar dacă vedem o tendinţă de recuperare în această perioadă, mai bună decât am estimat iniţial. Credem că rezultatele pe acest an vor fi cu aproximativ 10% mai mici decât în 2019, în ceea ce priveşte cererea de carburanţi", a spus Caprău.
Întrebat despre momentul la care piaţa va reveni la nivelurile de dinainte, el a arătat că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de anul 2022.
Potrivit raportului din primul semestru al companiei, remis, zilele trecute, Agerpres, în prima jumătate a acestui an cererea de carburanţi pe segmentul de retail (populaţie) a scăzut cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cea mai puternică scădere a fost în trimestrul al doilea al anului, respectiv 25% faţă de în trimestrul al doilea din 2019.
OMV Petrom a obţinut în prima jumătate a acestui an un profit net de 867 milioane de lei, în scădere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din vânzări au fost de 10,069 miliarde de lei, în scădere cu 11%.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu