14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Pensionarii îşi vor primi banii înainte de Paşte!»
«Pensionarii îşi vor primi banii înainte de Paşte!»

Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat ministrul de resort, Marcel Boloş.
"Sunt aproximativ 10 miliarde lei, din care 8,2 miliarde lei deschideri de credite bugetare operate astăzi, pentru asigurarea sumelor în contul Casei Naţionale de Pensii Publice. De mâine, structurile judeţene ale acesteia şi Poşta Română pot face demersurile pentru ca banii să ajungă către oameni. Este un mod prin care Guvernul României arată solidaritatea şi respectul faţă de toţi cei care depind de aceste venituri pentru traiul zilnic, pentru ca în această perioadă să se concentreze doar spre ceea ce contează cu adevărat", a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, a informat, anterior, Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.
"Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale. La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern şi un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale. Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024", se menţionează în comunicat.
Astfel, Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poşta Română şi băncile comerciale cu care are încheiate convenţii pentru plata acestor drepturi.
Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, va fi virată către Compania Naţională Poşta Română SA suma de 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339,359 milioane lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683,898 milioane lei din bugetul de stat.
Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la peste 9,331 miliarde lei, notează Agerpres.


Articole înrudite