20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mai mult de 90% dintre cei care contestă o licitaţie nu au vreo legătură cu ofertantul şi nu sunt prezenţi ca ofertanţi finali, aceasta fiind o campanie de blocare a procesului, a declarat, într-o conferinţă de specialitate, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională.
„Sunt mulţi cei care contestă şi care consideră că acţiunea lor este legitimă. Este o chestiune care trebuie reglementată. Pierdem toţi. Sunt cereri de rambursare care conţin 95 de volume şi se ajunge la 9.000 de semnături conform cu originalul, în condiţiile în care există trei exemplare din fiecare proiect. Peste 90% dintre cei care contestă o licitaţie nu au nicio legătură cu aceasta şi nu participă ca ofertanţi finali la licitaţie. Deci, e clar că acela care contestă are lipsă de apetit pentru participare la licitaţie. Pentru noi, este clar o formă de şantaj”, a afirmat Nica.
Ministrul pentru Societatea Informaţională a menţionat, totodată, că depunerea cât mai multor contestaţii la o licitaţie a devenit concurs naţional în România.
„Sunt foarte mulţi beneficiari care încearcă să depună proiecte, dar care nu sunt în regulă. Astfel, apar foarte multe nemulţumiri. Sigur că efortul nostru de a evalua cele câteva mii de proiecte pe care le-am găsit este aproape de finalizare. Dacă nu terminăm cu bine acest exerciţiu financiar, nu va fi bine nici în următorul exerciţiu financiar. (...) Cine depune mai multe contestaţii la o licitaţie în România a devenit concurs naţional”, a afirmat Nica.


Articole înrudite