18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preţul petrolului a depăşit 90 de dolari, pentru prima dată din 2014
Preţul petrolului a depăşit 90 de dolari, pentru prima dată din 2014

Contractele futures pe ţiţeiul Brent, referinţa internaţională a petrolului, au depăşit miercuri, 26 ianuarie 2022, preţul de 90 de dolari pentru prima dată din 2014, potrivit CNBC, citat de Financial Intelligence. Creşterea vine pe fondul tensiunilor geopolitice tot mai mari dintre Rusia şi Ucraina şi pe măsură ce oferta rămâne restrânsă pe fondul unei reveniri a cererii.
Contractele futures pe ţiţeiul West Texas Intermediate, indicatorul de referinţă al petrolului din SUA, au avansat, de asemenea, cu peste 2%, până la 87,43 dolari pe baril.
Rebecca Babin, de la CIBC Private Wealth, a spus: „Catalizatorul pentru creşterea preţurilor la ţiţei este reprezentat de potenţialele sancţiuni împotriva Rusiei, care ar fi declanşate de o invazie a Ucrainei”.
Goldman Sachs a declarat că este puţin probabil să apară întreruperi în aprovizionare, dar că ar putea exista un avantaj pentru preţurile energiei, având în vedere o piaţă deja strânsă. „Pieţele de mărfuri sunt din ce în ce mai vulnerabile la întreruperi, după şocul iniţial de Covid”, a scris firma într-o notă către clienţi. La începutul acestei luni, Goldman Sachs a spus că ţiţeiul Brent poate ajunge la 100 de dolari pe baril până în al treilea trimestru.
Energy Information Administration a declarat că stocurile de ţiţei au crescut cu 2,4 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 21 ianuarie.


Articole înrudite