Românii din diaspora pot obţine finanţare de până la 40.000 de euro pentru afaceri în ţară

 
Luni, 06 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii de peste hotare care doresc să îşi deschidă o afacere acasă pot să se înscrie în programul Diaspora StartUp, în cadrul căruia trei proiecte, selectate câştigătoare, pot beneficia de o finanţare nerambursabilă de până la 40.000 de euro, a informat Fundaţia CAESAR, prin intermediul unui comunicat de presă.
"Fundaţia CAESAR anunţă lansarea înscrierilor pentru trei proiecte 'Diaspora StartUp', finanţate din fonduri europene disponibile prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 'Locuri de muncă pentru toţi'. Fiecare proiect eligibil, selectat drept câştigător, va beneficia de o finanţare nerambursabilă de până la 40.000 de euro (co-finanţare zero). Programul se adresează cetăţenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni şi doresc să-şi deschidă o afacere în ţară", a anunţat sursa citată.
Candidaţii trebuie să facă dovada experienţei sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenţionează să-şi deschidă afacerea. Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc prin susţinerea înfiinţării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană, în toate regiunile de dezvoltare ale României, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov.
Durata de implementare a fiecărui proiect este de maximum 36 de luni. În perioada imediat următoare, Fundaţia CAESAR va organiza campanii de informare şi promovare, în mediile online şi offline. Evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc în centre de referinţă din diaspora precum Londra, Paris, Berlin, Bruxelles, însă înscrierile sunt deschise pentru orice cetăţean român din diaspora care îndeplineşte condiţiile de eligibilitate.
Toţi cei interesaţi se pot înscrie online pentru prima etapă de evaluare, prin accesarea formularului disponibil la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGpvx71HTjPB84k-r6q5AgBjytsuOKSSYc1QstVC5El-u0Fw/viewform.
Pagina de prezentare a proiectului poate fi accesată la adresa: http://www.fundatiacaesar.ro/caesar-diaspora-startup/.
În vederea obţinerii unor informaţii suplimentare pot fi contactaţi reprezentanţii fundaţiei, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Fundaţia CAESAR — Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români — este o comunitate de experţi, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru dezvoltarea economică şi consolidarea democratică a României, se menţionează în comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu