31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sectorul turismului s-a redresat semnificativ în Spania
Sectorul turismului s-a redresat semnificativ în Spania

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut de peste cinci ori în mai, la 6,97 milioane, comparativ cu perioada similară din 2021, în timp ce cheltuielile se apropie de nivelul anterior pandemiei, a anunțat recent Institutul Național de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.
Numărul turiștilor în Spania este încă cu un milion sub nivelul din mai 2019, când s-au înregistrat aproape opt milioane de vizitatori străini.
Spania era a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. Pe măsură ce restricțiile s-au atenuat în 2021, turismul spaniol s-a redresat, după declinul din 2020.
În mai, turiștii au cheltuit în Spania 8,02 miliarde de euro, față de 1,4 miliarde de euro în perioada similară din 2021 și aproape de nivelul de 8,14 miliarde de euro în mai 2019, arată datele INE.
Ministrul Turismului, Reyes Maroto, declara recent că în medie vizitatorii au cheltuit mai mult și au stat mai mult decât înaintea pandemiei. "Ne îndreptăm spre un model de turism de calitate mai ridicată și mai profitabil", a declarat oficialul spaniol.
Acesta și-a exprimat speranța că până la finalul anului cheltuielile vor atinge nivelul anterior pandemiei.
"Perspectivele noastre pentru 2023 sunt pozitive. Războiul din Ucraina și consecințele sale economice nu afectează redresarea turismului dar trebuie să fim vigilenți", a afirmat Maroto. (sursa Agerpres)


Articole înrudite