01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tichete de 150 lei pentru copiii care practică sportul de performanţă
Tichete de 150 lei pentru copiii care practică sportul de performanţă

Legea pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 a fost promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis. Acest act normativ introduce "tichetele de sportiv", adică bonuri de valoare destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă de către copii şi juniori.
Legea promulgată prevede oferirea, de la 1 ianuarie 2023, a unor vouchere în valoare de 150 de lei/lună, copiilor şi juniorilor legitimaţi la cluburile sportive care participă la competiţii sportive oficiale naţionale şi internaţionale.
Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României şi sunt destinate achiziţiei de articole şi echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localităţi, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

! Fiecare tichet de sportiv va fi valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele:
a) emitentul şi datele sale de identificare;
b) valoarea nominală a tichetului de sportiv;
c) spaţiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui şi a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv;
d) interdicţia de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activităţii sportive;
e) seria şi numărul legitimaţiei de sportiv cu menţionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat şi categoria de vârstă;
f) elementele de identitate vizuală ale structurii sportive şi ale Ministerului Sportului.
Tichetul de sportiv are valabilitate un an de zile de la data emiterii, cu menţiunea că tichetele de sportiv nu înlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive. Fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv sunt asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.


Articole înrudite