16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ Galaţi: Investiţii în sănătate finalizate la Târgu Bujor şi Hînceşti - FOTO
CJ Galaţi: Investiţii în sănătate finalizate la Târgu Bujor şi Hînceşti - FOTO

Marţi, 19 decembrie 2023, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Galaţi, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului ”SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE – Spitale mai mari, îngrijire mai bună şi cei mai buni doctori pentru populaţia din zona de graniţă România – Republica Moldova”. Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu Consiliul Raional Hînceşti, a vizat creşterea accesului la servicii de sănătate de calitate a populaţiei din zona de graniţă prin investiţii în infrastructura de sănătate din cele două regiuni şi desfăşurarea de activităţi comune de informare a populaţiei pe teme specifice.
Astfel, în cadrul proiectului, cele mai notabile realizări au fost: o clădire nou construită şi dotată pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Tg. Bujor şi un Centru de Sănătate, reabilitat şi dotat, la Hînceşti, schimburi de experienţă între personalul medical din cele două unităţi medicale, derularea unei campanii de conştientizare şi informare - "Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!" - în ambele regiuni, peste 650 de persoane beneficiind de consultaţii medicale gratuite în urma acestei campanii.
Valoarea totală a proiectului este de 1.851.280,74 Euro, fonduri atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi în cadrul în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, informează CJ Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite