20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cruzime la Galaţi: copil de 10 ani bătut cu biciul în stradă (UPDATE + FOTO)
Cruzime la Galaţi: copil de 10 ani bătut cu biciul în stradă (UPDATE + FOTO)

La data de 13 mai 2024, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au fost sesizaţi, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un copil a fost agresat fizic în satul Jorăşti, comuna Jorăşti, din judeţul Galaţi.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, a rezultat că la data respectivă, în jurul orei 13:30, un minor, de 11 ani, în timp ce se deplasa pe un drum comunal spre domiciliul său din aceeaşi localitate, în faţa unui imobil, ar fi fost chemat de către un bărbat, de 30 de ani, să vină la el, sub pretextul că-i va oferi o sumă de bani.
Ajuns în dreptul bărbatului, acesta l-ar fi apucat de mână şi l-ar fi ţinut, contrar voinţei minorului. Din curtea imobilului ar fi ieşit un alt bărbat, de 61 de ani, care, la rândul său, l-ar fi imobilizat pe minor, după care l-ar fi lovit în repetate rânduri cu un bici, la nivelul corpului şi al capului, provocându-i suferinţe fizice şi leziuni (foto deschidere).
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În urma probatoriului administrat, la data de 14 mai 2024, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei doi bărbaţi (foto jos).
În cursul zilei de astăzi, 15 mai, aceştia vor fi prezentaţi la Judecătoria Târgu Bujor, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive, potrivit IPJ Galați.

UPDATE: Întâmplare şocantă petrecută în comuna gălăţeană Jorăşti, unde un copil de 10 ani a fost bătut crunt cu un bici din sârmă de zeci de ori din cauza unui cal. Copilul a ajuns în stare gravă la Spitalul din Galaţi. Cei doi autori, cel care l-a bătut, un bărbat de 60 de ani, şi cel care l-a ţinut, un bărbat de 30 de ani, au fost reţinuţi, iar mai apoi arestaţi preventiv. Sunt rude cu copilul, fiind vărul, respectiv naşul de botez. Totul s-a întâmplat după ce copilul ar fi speriat, zic rudele lui, sau ar fi bătut, zic rudele autorilor, un cal, proprietate a naşului. Copilul e crescut de tată şi bunici, de fapt, mai mult de bunica maternă, părinţii fiind despărţiţi. Copilul, Andrei, a ajuns acasă abia ţinându-se pe picioare. "Era alb ca varul şi speriat, se ţinea şi de cap, era plin de lovituri. Să dai aşa într-un copil de 10 ani, chiar şi aşa, plăteam calul, dar în halul ăsta să baţi un copil", spunea Anicuţa Aburculesei, bunica copilului. Băiatul, care este mai rebel, dar nu violent, a fost adus cu multiple leziuni la spitalul de copii cu ambulanţa. "La sosirea echipajului nostru, pacientul, un copil de 10 ani, victima unei agresiuni, prezenta multiple leziuni, contuzii şi escoriaţii pe tot corpul. A fost transferat apoi de la Spitalul din Tg.Bujor, unde a fost dus iniţial după ce a primit primul ajutor, la Spitalul de Urgenţă Galaţi", a precizat dr. Mihai Polinschi, SAJ Galaţi. Soţia celui care l-a bătut cu sălbăticie pe copil chiar în faţa porţii, găseşte scuze. "Eu nu am văzut, nu eram acasă. Ştiu că acum două zile i-a spus cineva soţului că el şi alt băiat au bătut calul, dar nu ştiu ce s-a întâmplat", spunea Elvira Tofan, soţia unuia dintre autori. Cei doi autori, vărul şi naşul de botez al copilului, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de lipsire de liberate în formă agravantă, lovire sau alte violenţe în formă agravantă, tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă agravantă. "Cu acel bici l-a lovit cel în vârstă pe minor peste corp, peste picioare, aproximativ 25 de lovituri am stabilit noi, minorul s-a aflat într-o situaţie demnă de compătimit, nu am mai văzut aşa ceva", a precizat Nicolae Cuzi, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Bujor. Cei doi au fost arestaţi preventiv 30 de zile la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.Bujor. Imagini, mai jos!


Articole înrudite