La începutul acestei săptămâni, pe 3 mai, a fost Ziua Internaţională a Libertăţii Presei. Aşa cum era firesc, jurnaliştii nu au avut timp să îşi sărbătorească ziua branşei. Dar sâmbătă, în ziua lor liberă (duminica se fac ediţiile de luni ale ziarelor), jurnaliştii gălăţeni şi-au dat întâlnire la Zătun, la un concurs de pescuit. Pasionaţii de pescuit şi-au întins undiţele încă de pe parcursul dimneţii, iar ceilalţi şi-au făcut apariţia mai târziu, după ce au apucat să îşi bea cafeaua tihnită de sâmbătă dimineaţa, acasă.
Pescari sau nu, jurnaliştii şi soţii, soţiile ori partenerii de viaţă ai acestora au petrecut o zi relaxată în aer liber, doar două dintre colege smulgându-se de Zătun pentru două transmisiuni, care le-au obligat să revină în oraş. La întoarcerea lor, colegele au adus cafelele mult aşteptate.
Prânzul a fost asigurat de pescarul-bucătar expert al jurnaliştilor gălăţeni – Gicu Caraman, care a pregătit ciorba de peşte intens apreciată, şi de Cezar Amariei, a cărui pastramă pregătită pe grătarele din dotare, în aer liber, în spaţiile special amenajate (şi nu pe la colţurile blocurrlor, spre deranjul general al vecinilor!) s-a ridicat la înălţimea primului fel din meniul zilei de pescuit.
Concursul CRAPMANIA a fost câştigat de echipa cotidianului nostru, Monitorul concurând prin Mirella şi Dan Aur. Locul II a fost ocupat de Marian Munteanu, iar locul III a fost adjudecat de către Adrian Jugănaru, care a intrat în concurs mult mai târziu, alocându-şi o parte a dimineţii chestiunilor organizatorice pe care şi le-a asumat ca membru al staffului Societăţii Jurnaliştilor „Dunărea de Jos”.