19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De ce au survolat aeronave IAR-99 Şoim şi IAR-330 cerul Galaţiului
De ce au survolat aeronave IAR-99 Şoim şi IAR-330 cerul Galaţiului

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au survolat, în această dimineaţă, cerul deasupra municipiului Galaţi. Gălăţenii care le-au văzut s-au întrebat ce se întâmplă în condiţiile în care dincolo de graniţă este în plină desfăşurare războiul din Ucraina şi doar în urmă cu câteva zile o dronă rusească a căzut în judeţul Brăila.
După cum au informat oficialităţile, astăzi, 1 aprilie 2024, în intervalul orar 10.00-12.00, cu ocazia campaniei de promovare a ofertei educaţionale a Forţelor Aeriene, aeronave de tip IAR – 99 Şoim şi IAR – 330 au executat zboruri de survolare pe raza municipiului Galaţi.
Forţele Aeriene Române desfăşoară o amplă campanie de atragere a tinerilor către cariera militară. În cadrul întrunirilor, desfăşurate cu sprijinul centrelor militare judeţene, atât elevii de liceu, cât şi persoanele interesate de o carieră militară, află detalii privind oferta educaţională a învăţământului militar din cadrul Forţelor Aeriene Române, dar şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecţionaţi şi a urma cursurile acestor instituţii militare de învăţământ superior şi postliceal.


Articole înrudite