25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Autobuzul cu hidrogen a intrat pe traseu în Galaţi
FOTO: Autobuzul cu hidrogen a intrat pe traseu în Galaţi

Luni şi marţi, pe Traseul 105 (Micro 19 - Grădina Publică) circulă un autobuz alimentat cu hidrogen, "după ce oraşul a devenit un model de bună practică în ceea ce priveşte susţinerea şi promovarea unui transport prietenos cu mediul", informează Primăria municipiului Galaţi.
Este vorba despre al treilea turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen realizat în Europa Centrală şi de Est, în cadrul proiectelor JIVE, finanţate de Clean Hydrogen Joint Undertaking care primeşte sprijin din partea programelor de cercetare şi inovare ale Uniunii Europene Horizon 2020, Hydrogen Europe şi Hydrogen Europe Research, aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Un autobuz alimentat cu hidrogen intră pe traseu în Galaţi".
"Oraşul nostru este un model de bună practică în ceea ce priveşte susţinerea şi promovarea unui transport prietenos cu mediul. Am adus în aceşti ani 105 mijloace de transport noi şi moderne şi trebuie să continuăm pe această linie. Urmează 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie şi 10 microbuze electrice. Astăzi şi mâine pe traseul 105 (Micro 19 - Grădina Publică) circulă un autobuz alimentat cu hidrogen fabricat de compania Caetano. Este vorba despre un turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen realizat în Europa Centrală şi de Est, în cadrul proiectelor JIVE, finanţate de Clean Hydrogen Joint Undertaking care primeşte sprijin din partea programelor de cercetare şi inovare ale Uniunii Europene Horizon 2020, Hydrogen Europe şi Hydrogen Europe Research", declară edilul Ionuţ Pucheanu.
Autobuzul, fabricat de compania Caetano, este testat pe străzile a nouă oraşe europene, inclusiv Cluj-Napoca şi Galaţi, apoi va pleca în oraşe din Grecia, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina. "În ultimii ani Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat 105 mijloace de transport noi şi moderne şi urmează 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie şi 10 microbuze electrice", potrivit Compartimentului de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite