23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Furturi în serie lângă combinat. Percheziţii în judeţ
Galaţi: Furturi în serie lângă combinat. Percheziţii în judeţ

În perioada februarie-martie 2024, la nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi au fost sesizate comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, din societăţi comerciale din proximitatea platformei combinatului siderurgic Galaţi, pe timp de noapte, prin efracţie, de către persoane necunoscute.
Cauzele menţionate au fost instrumentate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale, fiind efectuate multiple şi complexe activităţi de investigare, verificare şi cercetare.
În contextul menţionat, la data de 21.05.2024, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi, au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară (pe raza municipiului Galaţi şi a comunei Smârdan).
Cu ocazia acţiunii au fost identificate persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba despre doi bărbaţi, unul cu vârsta de 32 de ani, din comuna Smârdan, iar cel de-al doilea, de 43 de ani, domiciliat în satul Umbrăreşti, Oraş Bereşti, judeţul Galaţi.
Cele două persoane sunt bănuite de comiterea a trei furturi, în nopţile de 26/27.02.2024, 02/03.03.2024, respectiv 09/10.03.2024, când ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale, unde îşi desfăşoară activitatea şi alte firme şi ar fi sustras mai multe scule electrice, cu o valoare aproximativă de 35000 de lei şi 2 acumulatori auto în valoare aproximativ 500 lei.
De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă şi a fost depistat şi condus la sediul de poliţie bărbatul, de 32 de ani, în vederea audierii şi a continuării cercetărilor.
A doua zi, în data de 22.05.2024, a fost depistat şi cel de-al doilea bărbat, fiind şi acesta condus la sediul poliţiei, pentru audiere.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 2%.
Cercetările sunt continuate în cauză de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, recuperării prejudiciului şi dispunerii tuturor măsurilor legale care se impun, potrivit IPJ Galaţi.


Articole înrudite