17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Prins cu marijuana la controlul de frontieră
Galaţi: Prins cu marijuana la controlul de frontieră

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - Rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit asupra unui bărbat  o substanţă susceptibilă ce face parte din categoria drogurilor de mare ris!

"În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - Rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un bărbat în vârstă de 32 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi R.Moldova, pasager într-un autocar ce efectua o cursă ocazională în scop turistic către staţiunea Nessebar din Bulgaria. Cu ocazia verificărilor specifice în bagajul persoanei a fost descoperită într-un recipient semitransparent cu capac de culoare verde o substanţă vegetală, de culoare brun-verzuie, sub formă de muguri şi frunze, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc (marijuana), un grinder metalic destinat mărunţirii şi o pipă metalică. Substanţa a fost testată cu trusa N.A.R.K. (Narcotics Analysis Reagent Kit) şi a reacţionat pozitiv la marijuana. Bărbatul a declarat că deţine substanţa vegetală pentru consum propriu, în scop recreativ, pentru vacanţa din Bulgaria şi a crezut că pentru o cantitate mică, o astfel de faptă nu este pedepsită", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

! În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept. Substanţa descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată şi urmează a fi predată lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, abilitaţi să efectueze cercetări.


Articole înrudite