14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionuţ Pucheanu: Cu cine să tăiem iarba dacă ai noştri preferă să stea pe fotosinteză pe iarbă decât să pună mâna pe coasă
Ionuţ Pucheanu: Cu cine să tăiem iarba dacă ai noştri preferă să stea pe fotosinteză pe iarbă decât să pună mâna pe coasă

Spaţiile verzi din municipiul Galaţi vor fi în continuare invadate de bălării pentru că Gospodărire Urbană SRL nu găseşte să angajeze muncitori care să taie iarba.

"Nu găsim societăţi pentru a externaliza această activitate de îngrijire a spaţiilor verzi. (...) Nu găsim forţă umană şi încercăm să aducem din spaţiul extracomunitar. Când am făcut angajări, din 30 de persoane selectate să se angajeze, au fost prezente efectiv la angajare 12 din care 8 au semnat contractul. Unul a plecat a doua zi pentru că i s-a părut prea greu doar după o zi de muncă. Încă 3 sau 4 au părăsit locul de muncă după o lună de zile", a spus directorul Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, în şedinţa Consiliului Local Galaţi ca răspuns la reproşurile consilierilor USR că nu găseşte soluţii la această problemă care ar putea fi externalizată, în opinia USR. "Noi nu vom vota acest proiect pentru că suntem siguri că ar fi totuşi soluţii", a spus consiliera USR, Flavia Susnoschi.

Primarul municipiului Galaţi i-a dat replica consilierei solicitându-i să dea o mână de ajutor pentru a găsi o societate care să cosească iarba din Galaţi. "Daţi-ne o mână de ajutor. Fiţi cea care salvează Galaţiul de iarbă şi daţi-ne o societate cu măcar 10 oameni dispuşi, la tarifele votate de dvs., să vină şi să presteze alături de cei de la Gospodărire Urbană. Cu cine să tăiem iarba dacă ai noştri preferă să stea pe fotosinteză alături de iarbă sau pe iarbă decât să pună mâna pe coasă. Este un apel pe care îl fac la fiecare consilier în parte: dacă ştiţi pe cineva care doreşte să presteze acest serviciu, să-l contacteze pe domnul director Magearu", a spus primarul Ionuţ Pucheanu.


Articole înrudite