12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Regizorul Eugen Făt a reuşit să creeze un spectacol de teatru cu o încărcătură emoţională deosebită şi cu un mesaj menit să îl apropie pe privitor de Dumnezeu. Spectacolul "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt si alte texte - mărturii din inchisorile comuniste va fi pus în scenă duminică, începând cu ora 19.00, la sala studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", o piesă ce va avea drept distribuţie pe Veronica Păpuşă şi pe Petrică Păpuşă, iar scenografia îi aparţine Lăcrămioarei Dumitraşcu. Lucrul la spectacol a început încă din luna mai a acestui an, Eugen Făt lucrând asiduu la text, la documentare, la munca pe scenă şi, din 24 de pagini cât a avut iniţial scenariul, au mai rămas 5. "Am concentrat foarte tare şi m-am dus mai mult pe nişte lucruri care sunt dincolo de cuvânt şi m-am dus în continuare pe acelaşi drum pe care am pornit de când am venit în teatrul acesta, folosind aceeaşi metodă - vreau să folosesc actorul nu ca să recite un text pe scenă, ci să încerce să spună prin limbajul trupului ceea ce ar spune prin cuvinte. Automat, efortul este mai mare", a explicat regizorul Eugen Făt.
Spectacolul conţine un mesaj tulburător, plin de încărcătură emoţională, acest lucru punând în situaţia ca actorul să nu reziste mai mult de două ore şi jumătate la repetiţii deoarece trebuia să fie tot timpul atent la semne şi la gesturi.
"Am început acest spectacol nu ca unul document, nu asta a fost intenţia mea. A fost, în primul rând, să îl întorc pe om spre Dumnezeu. E un spectacol pentru Dumnezeu pentru că e mare criză, simt că în viaţa cotidiană e o mare criză. Fugim foarte mult după bani, după nişte lucruri pe care nu le ducem cu noi dincolo şi uităm mult de partea interioară", a mai spus regizorul. "Jurnalul fericirii" a fost gândit ca un spectacol bun, legat de emoţie şi spirit, bazat pe actorie, care să impresioneze. Spectatorul va vedea o piesă emoţionantă, care îi va aduce lacrimi în ochi şi îi va oferi un mesaj luminos. Ultima frază din spectacol este "Dumnezeu există!".


Articole înrudite