14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inspectorii de muncă gălăţeni au efectuat ieri controale la o serie de centre de colectare a fierului vechi, situate pe strada George Coşbuc, dar şi la o firmă de confecţii metalice, aceştia fiind însoţiţi de către jandarmi, poliţişti de la IPJ dar şi de la Serviciul de Investigare Fraude. Scopul verificărilor a fost acela de a constata dacă la centrele respective se munceşte la negru, poliţiştii verificând şi legalitatea tranzacţiilor derulate la centrele de colectare a fierului vechi, câteva aparţinând aceleiaşi firme. Acţiunea nu a fost lipsită de câteva momente mai tensionate, însă spiritele care s-au încins la un moment dat s-au calmat repede. Verificările inspectorilor de muncă gălăţeni au scos la iveală faptul că încă se mai lucrează la negru, şi acest lucru în ciuda faptului că sancţiunile s-au înăsprit în urma modificării legislaţiei.
„Lumea nu mai are ce să aducă!”, ne-a spus unul din vânzătorii de la unul din centrele de fier vechi care au fost verificate de inspectori, care ne-a mai declarat că încasările scad de la o lună la alta. În curtea centrului de colectare respectiv se aflau câteva calorifere, câteva căzi dar şi alte obiecte de fier vechi.
„Ce să mai facă lumea cu caloriferele? Şi-au pus centrale termice şi au vrut să scape de ele”, ne-a spus vânzătorul.
După descinderea la punctele de colectare a deşeurilor metalice, următoarea oprire a fost la o firmă de confecţii metalice, în curtea căreia puteau fi admiraţi o mulţime de câini, mai mari sau mai mici. Persoanele care lucrau în curte au completat formulare în care precizau dacă au forme legale de angajare.
„Au fost controlate un număr de 14 firme şi au fost completate 50 de fişe de către persoanele care lucrau în locurile respective. Din primele analize se pare că 10 persoane lucrau la negru”, ne-a declarat directorul ITM Galaţi, Ionel Petrea.


Articole înrudite