14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Patiserie din Galaţi amendată de Garda de Mediu
Patiserie din Galaţi amendată de Garda de Mediu

În urma unei inspecţii efectuate de către comisarii din cadrul GNM - Comisariatul Judeţean Galaţi la o societate specializată în fabricarea produselor de patiserie, s-au identificat mai multe aspecte relevante legate de conformitatea activităţii societăţii cu prevederile legale în domeniul protecţiei mediului.
Principalele constatări includ: necesitatea respectării prevederilor autorizaţiei de mediu; gestiunea incompletă a deşeurilor şi lipsa unui responsabil desemnat pentru acest aspect; utilizarea de produse periculoase fără o evidenţă clară a gestionării acestora.
Iar sancţiunile aplicate conform legislaţiei: OUG 195/2005: amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu; HG 856/2002: amendă în valoare de 3.000 lei pentru înscrierea de date incorecte în gestiunea deşeurilor; Legea 292/2018: avertisment pentru derularea proiectelor fără a deţine act de reglementare.
De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru remedierea deficienţelor identificate şi pentru asigurarea conformităţii cu legislaţia de mediu, conducerea societăţii fiind informată cu privire la măsurile necesare pentru aducerea activităţii în conformitate cu prevederile legale.
"Protecţia mediului înconjurător este responsabilitatea noastră comună. Vom continua să monitorizăm şi să aplicăm măsuri pentru asigurarea unui mediu sănătos şi durabil pentru generaţiile viitoare", transmite Garda de Mediu Galaţi.


Articole înrudite