25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Percheziții uriașe la Galați. Vânzători de cristale și iarbă reţinuţi (FOTO)
Percheziții uriașe la Galați. Vânzători de cristale și iarbă reţinuţi (FOTO)

La data de 17 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în municipiul şi judeţul Galaţi, într-un dosar având ca obiect comiterea infracţiunilor de efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri.
Din cercetări a reieşit că, în perioada mai 2022 – aprilie 2023, un bărbat, de 20 de ani şi o femeie, de 37 de ani, ambii din municipiul Galaţi, ar fi procurat, transportat, depozitat şi valorificat către diferiţi consumatori, din municipiul Galaţi, cel puţin 160 de grame de substanţă solidă sub formă de cristale, ce fac parte din clasa catinonelor sintetice, precum şi cel puţin 54 de grame de droguri de risc, respectiv cannabis (foto jos! ).
În urma audierilor şi administrării materialului probator, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 18 mai, să fie prezentate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite