24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sfânta Maria Mare: Gălăţenii au venit în număr mare la mănăstiri din judeţ (FOTO)
Sfânta Maria Mare: Gălăţenii au venit în număr mare la mănăstiri din judeţ (FOTO)

Prohodul Maicii Domnului la Mănăstirea Adam! În Arhiepiscopia Dunării de Jos, în ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusă din nou la Mănăstirea Adam după ce, pe parcursul postului care precede această mare sărbătoare creştină, s-a aflat în procesiune în peste 150 de parohii din judeţele Galaţi şi Brăila (detalii aici).
La ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul clericilor şi credincioşilor veniţi în număr mare la mănăstirea închinată Maicii Domnului din nordul judeţului Galaţi, pentru a se ruga Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.
Ierarhul Dunării de Jos împreună cu un impresionant sobor de preoţi şi diaconi, însoţiţi de mulţimea credincioşilor, au pornit în procesiune de la troiţa satului Adam până la biserica şi apoi la altarul de vară al acestei mănăstiri închinată Maicii Domnului, unde icoana făcătoare de minuni a fost aşezată spre închinare.
Aici a fost oficiată slujba Privegherii, urmată de săvârşirea Prohodului Maicii Domnului.
Cântarea a fost susţinută de  credincioşi, slujitori, monahii, pelerini şi mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, care au dorit din tot sufletul să o preacinstească pe Cea căreia i se mai spune şi "Sfânta de la Adam".
În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre bucuria şi evlavia credincioşilor care s-au întâlnit în cele două săptămâni de post cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, aflată în pelerinaj în tot judeţul Galaţi şi în municipiul Brăila.
La final, toţi cei prezenţi au fost binecuvântaţi cu agheasmă de ierarhului locului, după ce aceştia au trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând pricesne închinate Maicii Domnului şi purtând în mâini lumânări aprinse, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Zi de hram la Mănăstirea "Adormirii Maicii Domnului" din localitatea Tudor Vladimirescu! La praznicul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea "Tudor Vladimirescu" din centrul judeţului Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitoarea spirituală.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa monahiilor mănăstirii, a pelerinilor şi a credincioşilor din parohiile învecinate. Acestora li s-au adăugat şi români care lucrează peste hotare, veniţi acasă în perioada de concediu pentru a fi alături de cei dragi.
În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre înţelesurile praznicului Adormirii Maicii Domnului şi despre evlavia deosebită pe care credincioşii o au faţă de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.
La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.
La chinonic, copiii grupului catehetic din parohia Vameş împreună cu bătrânele credincioase ale acestei parohii gălăţene, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional românesc, au interpretat cântece închinate Maicii Domnului.
După Sfânta Liturghie, în biserica mănăstirii a fost săvârşit Parastasul pentru ctitorii şi vieţuitorii acestei vetre monahale, trecuţi la cele veşnice, şi apoi a fost binecuvântată pictura din trapeza ansamblului monahal.
La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit daruri tinerilor şi copiilor prezenţi la hram, transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite