22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trafic de droguri în familie, la Galați! Captură uriaşă de canabis și cristal (FOTO/VIDEO)
Trafic de droguri în familie, la Galați! Captură uriaşă de canabis și cristal (FOTO/VIDEO)

La data de 22.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea a 2 inculpaţi (membri ai aceleaşi familii), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 - februarie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii, din care unul minor (17 ani) la data începerii comiterii faptelor, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din judeţul Galaţi peste 500 grame canabis (drog de risc) şi aproximativ 2 kilograme de cristal (3-CMC şi 4-CMC, droguri de mare risc).
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate peste 180 de plicuri conţinând substanţă vegetală, porţionată şi ambalată în scopul comercializării, mai multe pungi şi recipiente conţinând substanţă vegetală, mai multe punguţe cu substanţe de tip cristal, cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanţă, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă.
A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propunerea de  arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. FOTO/VIDEO, mai jos!

Citeşte şi Flagrant la Galaţi! "Cristale" vândute la Barcea de doi tineri din Vrancea (VIDEO)

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite