16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: A patra zi de proteste la DSP Galaţi
VIDEO: A patra zi de proteste la DSP Galaţi

Angajaţii DSP Galaţi protestează din nou în această dimineaţă, luni, 20 noiembrie 2023. Este a patra zi de proteste, solicitările fiind aceleaşi, se simt discriminaţi şi vor salarii mai mari. Aceştia au oprit munca tot în intervalul 09.00 - 11.00.
Reamintim că angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi au organizat un protest spontan, miercuri dimineaţă, 15 noiembrie 2023. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost incluşi la majorările de salarii aprobate de Parlament, la fel ca angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate. Protestul s-a desfăşurat până la ora 12.00, iar pe perioada manifestării, cei aproape 30 de angajaţii implicaţi în protest nu au lucrat.
Salariaţii sunt nemulţumiţi că, după şase ani de la apariţia legii salarizării, ei nu au mai primit nicio majorare, nici măcar cu indicele inflaţiei. Situaţia este în opinia lor similară cu cea de la Casele de Asigurări de Sănătate şi se simt discriminaţi, pentru că fac acelaşi tip de muncă pe care o desfăşoară ceilalţi angajaţi din sistemul de sănătate. Un exemplu este efortul depus în timpul pandemiei COVID.
Deja mulţi dintre funcţionari au plecat către salarii mai bune din administraţia locală, iar dacă nu se rezolvă situaţia, există riscul ca personalul specializat din acest sector să plece în domenii unde sunt condiţii de salarizare mai bune. Protestul a continuat şi joi, dar şi vineri, când angajaţii au oprit lucru între orele 09.00 şi 11.00, având aceleaşi solicitări ca şi miercuri. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite