01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Razie în jurul şcolilor la Galaţi după elevi drogaţi
VIDEO: Razie în jurul şcolilor la Galaţi după elevi drogaţi

Activităţi efectuate de poliţiştii gălăţeni în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar!
"La data de 15 septembrie 2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în zona de competenţă teritorială a Secţiei 4 Poliţie Galaţi, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, de la Secţiile 1-5 Poliţie au acţionat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic.
De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pe linia prevenirii absenteismului şcolar şi a delicvenţei juvenile în incinta, precum şi în zonele adiacente instituţiilor şcolare, dar şi pentru combaterea traficului şi consumului de droguri şi băuturi alcoolice în rândul elevilor.
Astfel de activităţi au fost efectuate atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în imediata apropiere a acestora, la localurile de alimentaţie publică tip cafe-bar sau săli de jocuri electronice tip casino / slot-machine.
Au fost identificaţi 7 elevi de clase diferite de a 10-a, respectiv a 11-a, care absentau de la orele de curs şi se aflau în afara unităţii de învăţământ din care fac parte. Aceştia au fost prezentaţi conducerii unităţii de învăţământ şi, ulterior, au intrat la orele de curs.
Acţiunile de acest gen, care au ca scop principal activitatea de prevenire pentru buna desfăşurare a activităţilor în unităţile şcolare, vor continua şi în perioada următoare pe raza judeţului Galaţi, atât în mediul urban, cât şi în cel rural", potrivit unui comunicat I.P.J. Galaţi. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite