01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viorel Secuianu, inima rugby-ului gălățean a încetat să bată
Viorel Secuianu, inima rugby-ului gălățean a încetat să bată

Doliu în rugby-ul românesc și gălățean. S-a stins din viață astăzi, 05 iunie 2023, profesorul antrenor Viorel Secuianu, la vârsta de 74 de ani. personalitate marcantă a rugby-ului gălățean.

"Federația Română de Rugby este alături de familia greu încercată, anul trecut stingându-se, la doar 43 de ani, și fiul mai mic al acestuia, Dorian Secuianu, director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby. Dumnezeu să-i odihească în pace!", au transmis reprezentanții Federației Române de Rugby.

Un mesaj plin de durere vine și din partea Liceului de Transporturi Auto Galați: "Colectivul Liceului de Transporturi Auto "Traian Vuia" anunță o grea pierdere pentru învățământul gălățean și pentru rugby-ul românesc: profesorul VIOREL SECUIANU, apreciat cadru didactic, antrenor, mentor a zeci de generații de elevi și sportivi, a plecat către stele! Suntem alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace, alături de fiul său, Dorian! Va fi depus la capela bisericii Sf. Vasile".

Potrivit Federației Române de Rugby, Viorel Secuianu s-a născut în 15 ianuarie 1949, Viorel Secuianu a descoperit rugby-ul pe când era în clasa a X-a la Liceul „Vasile Alecsandri” din Galați, fiind inclus în Selecționata de juniori a regiunii Galați. A fost promovat mai apoi la echipa de seniori Rapid CFR Galați, unde l-a avut ca antrenor pe Gigi Coranga. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport Galați, iar după absolvire, în 1982, a devenit  antrenor de rugby. A început cu inițierea în sportul cu balonul oval a copiilor din satele de lângă Galați, iar din 1972 a activat la Grupul Școlar Auto Galați, în prezent Liceul de Transporturi Auto Traian Vuia. Acolo a înființat o clasă de rugby, iar mai târziu o echipă de seniori, Automobilul Galați, unde a lucrat ca antrenor.

Viorel Secuianu a format generații întregi de sportivi, unii dintre aceștia fiind promovați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori. Cei doi fii ai săi, Dorian și Marius, i-au călcat pe urme, devenind profesori de sport și antrenori de rugby. 

Dumnezeu să-l odihească în pace!

Articole înrudite