25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pasaje rutiere pe bdul George Coşbuc în zonele celor mai aglomerate intersecţii
Pasaje rutiere pe bdul George Coşbuc în zonele celor mai aglomerate intersecţii

Bdul George Coşbuc din municipiul Galaţi este una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din Galaţi şi, drept urmare, Primăria municipiului Galaţi vrea să fluidizeze circulaţia pe această stradă prin înfiinţarea unor pasaje rutiere în intersecţiile cu străzile Tecuci şi Basarabiei, unde de altfel, în orele de vârf, şoferii prind semaforul şi de două trei ori până să intre în intersecţiile respective.

În acest sens, municipalitatea a lansat o achiziţie publică a serviciilor de proiectare (faza studiu de fezabilitate) pentru aceste pasaje. "Pentru fluidizarea circulaţiei, eliminarea aglomerărilor şi ambuteiajelor în intersecţii, se propune sistematizarea traficului prin realizarea unor pasaje pe bdul George Coşbuc, în intersecţiile cu str. Tecuci şi str. Basarabiei. În zonele propuse s-au înregistrat zilnic aglomerări în traficul auto, cât şi în traficul pietonal", se arată în caietul de sarcini al achiziţiei.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare se ridică la 270.000 de lei fără TVA. De altfel, Primăria municipiului Galaţi a anunţat încă din septembrie 2022 că bdul George Coşbuc urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, iar pentru selectarea constructorului care să efectueze aceste lucrări se derulează o licitaţie care se află în procedura de reevaluare a ofertelor după ce procedura fusese anulată, contestată şi reluată.


Articole înrudite