29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Serialul "Cristóbal Balenciaga" este disponibil acum pe Disney+
Serialul "Cristóbal Balenciaga" este disponibil acum pe Disney+

Serialul "Cristóbal Balenciaga" este povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi designeri din lume, un om care, în ciuda trecutului şi a obstacolelor, nu a renunţat la visurile sale şi a revoluţionat lumea modei. Producţia prezintă, de asemenea, şi alte personalităţi proeminente din imperiul modei secolului XX. Toate episoadele pot fi vizionate acum pe Disney+.

"Fiul modest al unei croitorese şi al unui pescar s-a dovedit a fi un om care a transformat pentru totdeauna domeniul modei şi a devenit unul dintre cei mai importanţi designeri din toate timpurile. Povestea sa este spusă în cel mai recent serial «Cristóbal Balenciaga», care ajunge astăzi pe platforma Disney+. Intriga producţiei începe cu prezentarea de către designer a primei sale colecţii haute couture pariziene în 1937. Până atunci, el avea deja o carieră de succes în atelierele sale din Madrid şi San Sebastián, unde îmbrăca elita şi aristocraţia spaniolă. Cu toate ca modelele care stabileau tendinţele în Spania, acestea nu prea funcţionau în imperiul sofisticat al modei care devenise Parisul. Datorită perseverenţei, sârguinţei şi talentului său incredibil, Balenciaga ajunge în vârf şi îşi lasă o amprentă permanentă în istoria modei", anunţa vineri Disney+.

Alături de Alberto San Juan care interpretează rolul principal, serialul prezintă o distribuţie internaţională de actori care dau viaţă unor personaje cunoscute din secolul XX. Printre aceştia se numără Belén Cuesta (Fabiola de Mora y Aragón); Josean Bengoetxea (omul de afaceri din San Sebastian Nicolás Bizkarrondo); Cecilia Solaguren (soţia sa Virgilia Mendizabal); Adam Quintero (Ramón Esparza - partenerul şi colaboratorul designerului); Thomas Coumans (Wladzio D'Attainville - partener de viaţă şi de afaceri al lui Cristóbal Balenciaga); Gemma Whelan (Prudence Glyn - jurnalistă la The Times); Anouk Grinberg (Coco Chanel); Gabrielle Lazure (Carmel Snow - director de modă la Harper's Bazaar). director de modă la Harper's Bazaar); Patrice Thibaud (Christian Dior); Nine d'Urso (modelul Colette); şi Anna-Victoire Olivier (actriţa Audrey Hepburn).

"Cristóbal Balenciaga" este opera unor profesionişti remarcabili. La coloana sonoră a producţiei a lucrat şi compozitorului Alberto Iglesias, câştigător a 11 premii Goya, nominalizat de patru ori la Oscar, de trei ori la BAFTA şi de două ori la Globurile de Aur; designerul de costume este Bina Daigeler, nominalizată la Oscar pentru filmul live-action "Mulan" al studiourilor Walt Disney şi nominalizată la Emmy pentru costumele din "Mrs. America"; directorul de imagine este Javier Agirre Erauso, câştigător al premiului Goya pentru "Giant". Mikel Serrano, câştigător al Premiului Goya pentru "The Giant" şi "Sabbath of the Sisters", este director artistic; Karmele Soler, câştigător al Premiului Goya pentru "The Skin I Live In", este make-up artist. Creatorii producţiei sunt Lourdes Iglesias, Aitor Arregi, Jon Garano şi Jose Mari Goenaga.

Citeşte şi Noutăţile lunii ianuarie la Disney+


Articole înrudite