14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medicii fac apel la părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe pentru animale
Medicii fac apel la părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe pentru animale

Medicii de la Spitalul pentru Copii ''Sfânta Maria'' din Iaşi fac apel la părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe produse pentru uz veterinar, întrucât sunt extrem de nocive.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria", dr. Cătălina Ionescu, a declarat că din luna decembrie până în prezent în unitatea medicală au fost 11 cazuri de intoxicaţie organofosforată.
"Facem un apel către toţi părinţii: Diazinolul, această substanţă organofosforată este extrem de nocivă, toxică, poate determina decesul copiilor, dar şi al adulţilor. De aceea, insistăm să nu se mai utilizeze produse farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu.
Ultimele cazuri au fost zilele trecute. Este vorba despre două surori, în vârstă de 3 şi 4 ani, din localitatea Lungani. Una dintre ele a fost adusă în comă, cealaltă se află în stare gravă, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă folosită la deparazitarea animalelor.
"Fetiţa în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată, este cu o stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic. Putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiţa de 3 ani se află într-o stare extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cu şanse de supravieţuire minime", a declarat dr. Ionescu, notează Agerpres.


Articole înrudite