18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe S2 din municipiul Galați aferent Asociației de Proprietari nr. 395
Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe S2 din municipiul Galați aferent Asociației de Proprietari nr. 395

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați anunță finalizarea proiectului Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe S2 din municipiul Galați aferent Asociației de Proprietari nr. 395, Cod SMIS 137501, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea A - Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE,SE,SM,C.

Obiectivul general al proiectului a vizat realizarea unui echilibru al performanțelor în raport cu costurile prin izolarea termică a elementelor de construcție ce delimitează spațiile încălzite de exterior, cu efect asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, și de scădere a consumului de energie.

Obiectivul specific al acestui proiect a constat în creşterea performanţei energetice a celor 34 de apartamente ale blocului S2 din municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40 % a consumurilor, iar pentru încălzire scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate. În urma scăderii consumurilor energetice se reduce amprenta de carbon a blocului de locuințe și crește calitatea vieții locatarilor.

Valoarea totală a proiectului este de 1.525.187,11 din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 770.668,33 lei.

Impact:

- îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;

- reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;

- reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum;

- reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020.

Durata de implementare a proiectului este cuprinsă între 13.03.2019 și 31.12.2023.

Date de contact: Manager proiect – Tudor- Monu Neculina, Biroul Reparații și Întreținere Imobile, tel: 0236.307.731, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite