GAL Lunca Joasă a Siretului îşi construieşte strategiei de dezvoltare locală

 
Marți, 02 Februarie 2016 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de de 3 luni, Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului” va derula un proces de consultare şi animare, cu implicarea, în mod activ, a partenerilor din cadrul proiectului, pentru a analiza nevoile şi oportunităţile de dezvoltare şi mecanismul de implicare activă a populaţiei în dezvoltarea zonei în care activează. Precizăm că GAL Lunca Joasă a Siretului reprezintă un parteneriat local alcătuit din 10 unităţi administrativ teritoriale (UAT), 3 ONG-uri, 20 de SRL-uri, 5 PFA-uri, 3 întreprinderi individuale şi un SRL – D. Astfel, s-a constituit un veritabil parteneriat de acţiune locală, acesta reprezentând toţi actorii relevanţi pentru comunităţile care intră sub incidenţa GAL-ului şi, implicit, a proiectului derulat. Atât actorii publici, actorii economici, cât şi societatea civilă au posibilitatea de a se implica activ în viaţa comunităţi sporind posibilităţile comune de dezvoltare.
În cadrul procesului demarat zilele trecute vor fi realizate 14 acţiuni de animare la care vor participa minimum 340 de persoane, 11 acţiuni de informare la care vor participa minimum 220 de persoane şi 3 acţiuni de consultare la care vor participa minimum 120 de persoane. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi sprijinite 10 localităţi.
Un alt rezultat al proiectului, deosebit de relevant pentru actorii implicaţi şi pentru cei 48.339 locuitori aferenţi teritoriului GAL-ului este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală. Aceasta se va fundamenta, în primul rând, pe informaţiile obţinute în urma activităţilor de animare şi a celorlalte surse de studiu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu