25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Structură de economie socială înfiinţată de PRO ECO-TUR Galaţi la Constanţa
Structură de economie socială înfiinţată de PRO ECO-TUR Galaţi la Constanţa
Scriam de curând despre un atelier de mobilă în fiinţat la Schela, pe fonduri europene, de fapt o întreprindere unde lucrează persoane din grupuri vulnerabile iar profitul să fie al comunităţii. Realizarea acestuia a fost posibilă în cadrul proiectului „Dezvoltarea Economiei Sociale prin Promovarea Antreprenoriatului Social – DESPAS”. 
Trebuie spus că SES, adică structura de economie socială, este o întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în comunitate, într-un sector de interes local, iar profitul este reinvestit pentru dezvoltarea afacerii sau în interesul comunităţii. 
Pe lângă SES de la Schela, "Fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine", în proiect au mai fost prinse cinci structuri de economie socială. Una dintre acestea, recent lansată, este în judeţul Constanţa, în satul Oituz din comuna Lumina. SES Oituz a fost înfiinţat pe 17 aprilie 2015 de Asociaţia pentru Ecologie şi Turism PRO ECO-TUR Galaţi şi are ca domeniu de activitate „Fabricarea ambalajelor din hârtie şi carton”. Structura de economie socială urmăreşte creşterea calităţii vieţii beneficiarilor şi a întregii comunităţi, încurajarea atitudinii solidare a comunităţii şi formarea de noi mentalităţi pentru mediul socio-economic local. Practic, prin proiect s-au pus bazele unui atelier unde deocamdată au fost angajate şase persoane, dintre care patru muncitori, care au beneficiat de cursuri de calificare.

Articole înrudite