20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătută şi sechestrată de iubit pentru că nu a făcut sarmale bune
Bătută şi sechestrată de iubit pentru că nu a făcut sarmale bune

Justiţia s-a pronunţat în cazul unui bărbat din judeţul Alba care şi-a bătut şi sechestrat partenera pentru că nu i-ar fi plăcut cum a gătit sarmale. Motivul invocat de bărbat i-a luat prin surprindere pe oamenii legii: agresorul s-a declarat nemulţumit de sarmalele pe care concubina sa le-a preparat, aşa că a decis să-i aplice o corecţie. El a legat-o pe femeie de mâini şi de picioare, dar aceasta a reuşit, într-un final, să scape.

Iniţial, femeia le-a spus procurorilor că bărbatul era gelos şi violent. Ea s-a plâns că a fost bătută în repetate rânduri de individ, inclusiv pentru că acesta se declara nemulţumit de mâncarea pregătită de concubina sa. În 2020, bărbatul a legat-o pe femeie de mâini şi de picioare cu o sfoară timp de două nopţi, pentru a o pedepsi pe motiv că nu ar fi făcut sarmale pe placul suspectului.

După ce cazul a ajuns pe masa procurorilor, iar cercetările au demarat, femeia şi-a schimbat declaraţia. Ea a susţinut că nu a fost, de fapt, bătută şi sechestrată de partenerul său. Pentru a stabili adevărul, anchetatorii au cerut ca cei doi parteneri să fie testaţi cu aparatul poligraf. Bărbatul a acceptat, ocazie cu care s-a dovedit că a minţit. Femeia nu a mai răspuns la telefon şi a refuzat să facă testul. Dosarul a rămas nefinalizat timp de 4 ani.

Abia anul acesta, pe baza probelor strânse, agresorul a fost trimis în judecată, fiind ulterior condamnat la opt ani şi două luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate şi violenţă în familie. Trebuie menţionat că individul este recidivist, având mai multe condamnări pentru conducere fără permis şi act sexual cu un minor, relatează Antena 3 CNN.


Articole înrudite