25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bucuria unei mame! Fiul său a ajuns director la şcoala unde lucrează ca femeie de serviciu (VIDEO)
Bucuria unei mame! Fiul său a ajuns director la şcoala unde lucrează ca femeie de serviciu (VIDEO)

O femeie de serviciu din judeţul Suceava a ajuns să-şi vadă fiul director la o şcoală în care ea lucrează. Povestea incredibilă a devenit virală după ce un program de televiziune locală a publicat adevărata lecţie de viaţă.
Se întâmplă în România! Fiul unei femei de serviciu din Bilca, judeţul Suceava, a devenit directorul şcolii la care a fost elev în copilărie şi la care mama sa a muncit ani la rând. Femeia, pe nume Elena Negru, a început să lucreze ca şi femeie de serviciu în urmă cu mai bine de 16 ani ca să îşi poată susţine copiii la facultate, iar acum, după atât de multă trudă, vede roadele sacrificiilor sale.
De curând, suceveanca a tras cot la cot cu fiul său pentru a renova şcoala din comună. Unitatea de învăţământ a fost finanţată parţial de o fundaţie din Bucureşti cu sprijinul căreia directorul a reuşit să renoveze mai multe săli de curs. Alături de echipa de muncitori şi de fiul său, doamna Elena a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi ajuta copilul în perioada lucrărilor. „Două nopţi nu am dormit, numai câte o oră şi după aceea când mergeam acasă nu mai puteam de durere. Şi mâinile, şi picioarele, şi nu am mai putut… Da, normal, ca să îmi ajut băiatul. Şi nu mai spun că noi am dat mesele la oamenii care au lucrat, veniţi din noiembrie. Şi când nu aveau am făcut şi mâncare. Cumpăram din pensia soţului meu, pensie minimă”, a dezvăluit femeia, mândră de sprijinul pe care i l-a oferit fiului ei.
Elena Negru povesteşte cu duioşie în glas despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-şi vedea copiii împliniţi, susţinând că nu îi pare rău, văzând acum că jertfele ei au dat roade.
„Am făcut şi eu liceul, am învăţat, am fost premiantă. M-am căsătorit şi n-am mai mers mai departe. Visul meu era să fiu învăţătoare. După aceea am cusut goblenuri. Când erau băieţii în facultate, m-am angajat femeie de serviciu”, susţine Elena Negru. Cu toate acestea, suceveanca a reuşit să le insufle copiilor săi dragostea pentru carte şi le-a explicat încă de mici importanţa învăţăturii. Cu timpul, a reuşit să le ofere o educaţie superioară fiecăruia, bucurându-se astăzi de realizările lor. „Am trei copii: domnul director, o fată care e profesoară de engleză, şi încă o fiică mai micuţă care e consilier de probaţiune la Suceava acum”, a explicat femeia.

Acum, aşteaptă cu nerăbdare pensia, chiar dacă e conştientă că nu va câştiga foarte mult. Cu toate acestea, se bucură că toate odraslele sale au ajuns „cineva în viaţă”. „Am vrut să îmi fac anii de pensie. Am lucrat şi cu jumătate de normă şi acum sper, în toamnă, să trec şi eu şi să ies la pensie”, spune ea.
Fiul său, Costică Negru, care este directorul şcolii de mai bine de 13 ani, se declară absolut mândru de cea care i-a dat naştere, spunând că este o adevărată împlinire pentru toată familia faptul că atât el cât şi surorile lui au ajuns acolo unde şi-au propus cu ajutorul mamei lor.
„Da, mama mea este femeie de serviciu. Cu banii câştigaţi, de cele mai multe ori puţini, m-a ţinut în şcoli, la liceu şi la Universitate. Am făcut liceul la Hurmuzachi şi universitatea la Suceava, am făcut Facultatea de Istorie - Geografie, ca specializare sunt profesor de istorie şi geografie. Sunt director de 13 ani, iar vechime în învăţământ în total 22 de ani”, a declarat Costică Negru, fiul Elenei Negru şi directorul Şcolii „George Tofan” din localitatea Bilica. „Alături de mine, în şcoală, se află şi soţia mea, nu doar mama. Ne bucurăm de prezenţa fiecăruia şi muncim din greu ca şcoala să fie una exemplară”, a mai spus directorul.
Povestea Elenei Negru nu este una izolată, ca ea, sunt alte mii de femei care au muncit din greu pentru a-şi ţine copiii la facultate şi pentru a le oferii un viitor mai bun prin truda mâinilor lor.
O adevărată lecţie de viaţă din care oricine poate învăţa! *sursă articol: divahair.ro


Articole înrudite