19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Condamnat la închisoare pentru că s-a uitat în telefonul soţiei
Condamnat la închisoare pentru că s-a uitat în telefonul soţiei

Chinuit de gândurile că soţia pe care nu a reuşit să şi-o ţină alături l-ar înşela, un bărbat de 41 de ani din Răducăneni, Iaşi, a dat buzna pe înserat în locuinţa în care se mutase aceasta, i-a luat cu forţa telefonul mobil, trăgând-o de păr şi îmbrâncind-o, apoi i-a verificat acesteia conturile de pe reţelele de socializare, notează Ziarul de Iaşi.
Gelozia l-a costat o condamnare pentru tâlhărie calificată, iar pentru că i-a accesat telefonul în mod nepermis ar putea fi trimis în judecată într-un nou dosar, pentru acces ilegal la un sistem informatic.
Bogdan şi Iuliana erau căsătoriţi de 17 ani în momentul în care femeia, sătulă de certurile tot mai frecvente cu soţul ei, şi-a luat cele două fiice şi s-a mutat la mama acesteia. Timp de câteva luni, soţul părăsit a tot vizitat-o, cu gând de împăcare, după cum avea să le declare judecătorilor. Însă de fiecare dată discuţiile degenerau şi se ajungea la conflicte. La ultima astfel de tentativă, într-o seară întunecată de ianuarie, Bogdan şi-a luat şi doi însoţitori, prieteni de familie ai celor doi soţi. Fără să stea de gânduri, a intrat neinvitat în curtea şi apoi în locuinţa soacrei sale şi i-a smuls nevestei telefonul mobil din mână, pe motiv că vrea să controleze cine-i trimite acesteia mesaje. În momentul în care a auzit ce pretenţii are bărbatul, soţia l-a îndemnat să părăsească locuinţa şi a încercat să-şi recupereze telefonul capturat de soţ. Pentru a o ţine la distanţă, acesta nu a ezitat s-o îmbrâncească şi s-o tragă de păr. Moment în care, martorii - prietenii de familie - au decis să lase cuplul să-şi rezolve problemele şi au părăsit curtea.
După vreo zece minute de confruntări violente între cei doi, Bogdan M. a făcut cale-ntoarsă acasă, unde a verificat conţinutul mesajelor de pe conturile de socializare ale soţiei. „Motiv pentru care, se arată în hotărârea Judecătoriei Răducăneni, s-a dispus (...) disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare a acesteia, sub aspectul comiterii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (...) în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.
Femeia însă nu a răbdat. În aceeaşi seară a sesizat autorităţile, iar în ziua următoare a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului său. În cele din urmă, Bogdan M. a predat telefonul furat poliţiei şi a fost ulterior condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată.
„În speţă, inculpatul a deposedat persoana vătămată de telefonul mobil al acesteia, scoţând astfel acest bun din sfera de stăpânire a posesorului persoană vătămată, folosindu-se de violenţă şi în vederea păstrării bunului introdus în buzunarul pantalonilor, refuzând restituirea, în scopul însuşirii pe nedrept în vederea citirii mesajelor. Toate acestea fiind realizate în împrejurările specifice formei calificate, respectiv în timpul nopţii (după lăsarea întunericului, în jurul orei 19) şi prin violarea domiciliului în fapt al persoanei vătămate”, au subliniat judecătorii. Totuşi, pentru că bărbatul nu avea antecedente penale şi nu s-a sustras de la urmărirea penală, instanţa a hotărât să suspende executarea pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de 3 ani. Sentinţa a fost emisă cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Articole înrudite