25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Regina piraţilor" din Ibiza este româncă! De peste 20 de ani, femeia transportă ilegal pasageri pe insulă
"Regina piraţilor" din Ibiza este româncă! De peste 20 de ani, femeia transportă ilegal pasageri pe insulă

'Regina piraţilor' din Ibiza a fost prinsă. Este o româncă ce de peste 20 de ani, femeia îşi face veacul în zona aeroportului din celebra staţiune spaniolă şi domina 'piaţa' taxiurilor pirat, notează stiripesurse.ro.
Ea a fost "prinsă" sâmbătă de poliţia locală din Sant Josep, deşi câteva ore mai târziu a fost reperată din nou de un alt taximetrist când părăsea aeroportul 'încărcată'.
Poliţia Locală din Sant Josep a raportat în ultimele săptămâni operaţiuni împotriva transportului ilegal, interceptând taxiuri pirat în diferite localităţi ale municipiului. În urmă cu câteva săptămâni au publicat pe reţelele sociale despre "cei patru aşi ai punţii transportului ilegal care domină de departe sectorul de intruziune în această zonă astăzi la aeroport". Iar acum au precizat că au mai căzut încă doi.
Unul dintre ei este pirata româncă, o femeie care transportă ilegal pasageri pe insulă de mai bine de 20 de ani şi care este considerată regina taxiurilor pirat. Ea a fost prinsă sâmbătă, dar în câteva ore era înapoi la 'locul de muncă'.
Un şofer de taxi a declarat pentru La Voz de Ibiza că "sâmbătă au prins-o pe celebra româncă. I-au luat vehiculul, care avea o mulţime de activităţi înregistrate la aeroport". Cu toate acestea, el a adăugat cu oarecare uimire că "la scurt timp după aceea, un coleg din Sant Josep a văzut-o la aeroport plecând încărcată". În două ore era deja pe drum cu un vehicul înlocuitor.

«Merge de atât de mult timp încât am crezut că ea este şefa!»

Românca este o femeie care este taximetrist pirat de mai bine de 20 de ani. Şi în ciuda controalelor, ea se întoarce mereu.
"Merge de atât de mult timp încât am crezut că ea este şefa. Dar în ultimii ani ne-am dat seama că nu este, pentru că e acolo de atât de mult timp, ceilalţi piraţi o respectă şi, de asemenea, pentru că este femeie, ceilalţi nu îi spun nimic", au explicat taximetriştii pentru La Voz de Ibiza.
De la controalele cititoarelor de numere de înmatriculare de la intrările în Aeroportul Ibiza, poliţia poate determina de câte ori intră pe parcursul zilei, câte ore stau şi în ce intervale orare.
"Poliţia locală face un efort deosebit. Problema este că restul taximetriştilor de pe insulă sau oamenii nu îl văd. Pentru că ei îi prind, iar problema este că piraţii continuă să opereze din nou", au declarat taximetriştii pentru La Voz de Ibiza. "Închiriază din nou sau cumpără alta. Uneori, noi, taximetriştii, nu vedem efortul făcut de poliţie, pentru că îi vedem din nou. Chiar dacă maşina le este luată, ei se întorc", adaugă el.
Amenda de 6.000 de euro pare mică în această situaţie. Poliţia şi Garda Civilă sunt însărcinate să propună plângerea, care ajunge apoi la Consell, care aplică în cele din urmă sancţiunea pentru transport ilegal.
"Problema este că dacă eşti spaniol şi ai un cont (n.r. de taximetrist), acesta poate fi confiscat. Dar dacă eşti străin şi nu ai nimic pe numele tău pe care statul să-l poată reţine pentru a putea acoperi amenda... Nu ştim dacă toate aceste amenzi care sunt aplicate piraţilor sunt apoi plătite", susţin taximetriştii.


Articole înrudite